četrtek, 30. junij 2016

Alta skladi za svetlejšo prihodnost

Alta skladi lahko zagotavljajo varno prihodnost . Varna prihodnost je želja večine ljudi, če ne kar čisto vsakega posameznika. Alta skladi so pri izpolnjevanju te želje zelo učinkoviti. Zavedati se je potrebno, da varna prihodnost ni odvisna zgolj od tega kako veliki prihranki so zagotovljeni. Prihranki morajo skozi čas tudi ohranjati svojo vrednost, na razpolago morajo biti takrat ko jih potrebujemo.



Ohranjanje vrednosti nam zagotavlja donosnost in varnost, razpoložljivost pa lahko Alta skladi zagotavljajo s svojo likvidnostjo. Ohranjanje vrednosti je mogoče na več načinov. Idealno bi bilo, da bi iz leta v leto zagotavljali konstantno visoke donose. Vsi pa vemo, da je dinamika dogajanja bistveno bolj pestra. Dogajajo se spremembe, ki so posledice različnih vplivov. Na drugi strani so med seboj Alta skladi različno sestavljeni, kar pomeni, da so spremembe na finančnih trgih zanje bolj ali manj odločilne. Znano je, da na finančnih trgih vrednosti delnic bolj nihajo kot vrednosti obveznic. Kdor želi večjo varnost bo zato izbral obveznice, kdor želi s tveganjem pridobiti večji dobiček pa bo raje izbral delnice. Podobno razmišljanje mora imeti naložbenik, ko se odloča kateri Alta skladi bodo njegova izbira. Likvidnost je prav tako pomembna lastnost, ki jo moramo upoštevati, če želimo imeti svojim zahtevam primerno naložbo. Ta lastnost je pomembna za vnovčenje naložbe takrat, ko želimo iz nje črpati potrebna sredstva. Na finančnih trgih poznamo naložbe, ki so različno likvidne. Najbolj likvidna je gotovina, ker jo lahko v vsakem trenutku vnovčimo ter z njo kupimo karkoli primerne vrednosti. Vse ostale naložbe so manj likvide, Alta skladi se ponašajo z dobro likvidnostjo.

 Pri naložbah, ki so dolgoročne je likvidnost manj izražena zahteva. Obratno pa je pri kratkoročnih naložbah likvidnost bolj pomembna lastnost med zahtevami. Vse našteto velja upoštevati, ter v polnosti izkoristiti ponujene dobre lastnosti. Alta skladi nam lahko v veliki meri izpolnijo vse naložbene zahteve.

Ni komentarjev:

Objavite komentar