sreda, 8. junij 2016

Železo v optimalnih količinah

Železo koristi, ko so zagotovljene njegove optimalne količine . Priporočena dnevna količina za železo znaša od osem do osemnajst gramov. Pri tem se velja zavedati dejstva, da ženskam velikokrat primanjkuje optimalnih količin. Uravnotežena prehrana je na drugi strani v večini primerov dejstvo, naše skrbi so odveč.



V organizem železo prihaja preko hrane kot so jajčni rumenjaki, buče, jedilna čokolada, lešniki, fižol, z njim so bogata goveja, telečja ali piščančja jetra, vsebuje ga špinača, regrat, buče ter druga živila. Velikokrat je železo oziroma njegovo pomanjkanje vzrok za glavobol. Pri tem velja včasih ukrepati z mislijo na pomanjkanje, ter namesto klasičnih tablet proti glavobolu poizkusiti z živili, ki ga vsebujejo. S tem seveda ni nujno, da bo glavobol opravljen, vredno pa je poizkusiti, saj možnost obstaja. Za glavobol ni nujno krivo železo oziroma pomanjkanje, težave so tudi drugje. Vendar je za zdravo življenje priporočljivo, da se najprej poizkusimo oskrbeti z ustrezno hrano in pijačo ali podobnimi enostavnimi ukrepi. Glavobole poleg hrane včasih rešuje ustrezna količina tekočine. Pogosto se to zgodi ob naporih, organizem ne dobi železo, na pomanjkanje opozori z glavobolom. Kdor se veliko ukvarja s športom ali kakšnimi podobnimi obremenitvami te težave ter rešitve pozna. Take osebe je dobro poznati, sicer jih je dobro vprašati za nasvet. Ker živimo v času, ko komunikacija ni težava, se velja takšnih rešitev oprijeti. Predvsem pa koristijo strokovnjaki in njihova strokovna pomoč. Pred tem pa samo pomoč.

 Uravnotežena prehrana se zdi vsem samoumevna, velikokrat jo pa žal napačno razumemo. Misimo, da je dovolj, če imamo vsak dan drugačno hrano na krožniku. Kar pa velikokrat ni dovolj. Na krožniku imamo s tem lahko veliko določenih snovi dan za dnem in hkrati pomanjkanje drugih snovi dan za dnem. Ukrep je enostaven : zabeležimo si kakšna je naša hrana ter zabeleženo damo oceniti strokovnjaku. Železo koristi zgolj v optimalnih količinah.

http://fidimed.si/vsi_proizvodi/eko/28/floradix_floravital/

Ni komentarjev:

Objavite komentar