sreda, 29. april 2015

Zaposlitev je lahko težavna

Zaposlitev je težavna, zanjo se moramo dokazovati . Težave na delovnem mestu so različne, predvsem pa so v delovnih okoljih vedno prisotne. Reševanje težav loči med uspešnimi in manj uspešnimi delovnimi kolektivi. Uspešen delovni kolektiv težave rešuje aktivno, intenzivno, predvsem pa v korist vseh. Neuspešni delovni kolektivi težave rešujejo na načine, ki so velikokrat neprimerni za zaposlitev. V delovnem kolektivu se lahko zaposleni na različnih ravneh odločijo za aktivnosti, ki niso v skladu z zakoni, moralo ali etiko.



Gre predvsem za aktivnosti, ki se zaradi mnogih negativnih rezultatov dela in zahtev, želijo izvesti mimo zakonov, morale, etike in načel dobre prakse. Zaposlitev je v tem primeru lahko ogrožena. Nesposobnost reševanja težav je zato potrebno opredeliti in reševati na druge načine. Predvsem pa je dobrodošlo, da se o slabostih zavejo osebe, ki jih povzročajo oziroma so nesposobne doseganja rezultatov. Zaposlitev je zato rešljiva na preprost način, če se seveda oseba, ki ga povzroča zaveda lastnih prednosti. Zaposlitev ohranja dobra komunikacija velikokrat. Rešuje probleme, ki jih prestavljajo negativne aktivnosti. Seveda mora temeljiti na predhodnem reševanju problemov, ki jih ima oseba. Kar je velikokrat težava, lahko pa tudi misija nemogoče. Zaposlitev lahko v takem primeru dobi rešitev na druge načine. Kopičenje težav se lahko prevali na osebo, ki je dejansko povzročitelj vseh težav. Pomembno je, da se mu pri tem pomaga prepoznati in odpravljati težave.

Druga rešitev je, da se oseba, na katero se izvaja nasilje preprosto umakne iz delovnega okolja. Umik iz delovnega okolja je lahko za nekatere osebe težaven, vendar se morajo zavedati na eni strani nevzdržnih delovnih razmer, na drugi pa ponujenih priložnosti, katere velikokrat ne pozna. Odločitev o možnih rešitvah je prepuščena zaposleni osebi, ki ima težave različnih vrst v delovnem okolju. Zaposlitev je lahko velikokrat na preizkušnji, ki zahteva aktivno posredovanje z mnogimi aktivnostmi, ki pomagajo ohranjati delovno mesto.

Ni komentarjev:

Objavite komentar