sreda, 29. april 2015

Merjenje obiska spletne strani, realna priljubljenost

Merjenje obiska spletne strani je realna priljubljenost . Spletne strani tekmujejo za priljubljenost med obiskovalci spleta. Tekma priljubljenosti je vselej prisotna. Merjenje obiska spletne strani govori o tem, kdo ima več obiskovalcev. Dobro merjenje obiska spletne strani omogoča tudi razne druge koristne informacije. Merjenje obiska spletne strani je posebej dobro, ko se na dolgi rok izkažejo dobre lastnosti odločitve.



 Lastnik ali skrbni, ki ni zadovoljen z aktualnim obiskom, se odloči za spremembe, katerih pravilnost sporoča merjenje obiska spletne strani. Glede na preteklo obdobje merjenje obiska spletne strani sporoča ali se je v omenjenem obdobju število obiskovalcev povečalo ali zmanjšalo. V prihodnosti je merjenje obiska spletne strani lahko spet aktualno. To velja predvsem za spletne strani, ki imajo večje ambicije ali pa točno določene cilje, kateri so povezani z merjenje. Obisk spleta iz dneva v dan narašča. Obiskovalci se bodo v prihodnosti samo povečevali. Danes do spleta dostopajo bistveno bolj različne generacije. Splet je bil še pred več kot desetletjem v povojih. Spletnih vsebin in spletnih strani je bilo malo, temu primeren je bil obisk. Do današnjih dni se je veliko spremenilo. Nekoč je bil računalnik oziroma druge naprave, ki so omogočale dostop do spleta, domena ožjega kroga ljudi. Danes se z večanjem števila naprav, ki omogočajo dostop do spleta veča tudi število obiskovalcev spleta. V prihodnosti bo tega še več.

Večje število obiskovalcev bo narekovalo večje število naprav, ki omogočajo dostop do spleta, večje število njihovih uporabnikov ter večje število spletnih strani. Vse to bo zahtevalo tudi večjo urejenost in večjo selekcijo med spletnimi stranmi. Spletne strani niso nujno najboljše, zato mora uporabnik večkrat uporabiti selekcij. Koristne spletne strani so predvsem tiste, ki mu nudijo spletne vsebine, zaradi katerih bo stran obiskal. Merjenje obiska spletne strani je pokazatelj napredka in razvoja tako posamezne spletne strani, kot splošno večjega števila spletnih stari.

http://www.red-orbit.si/storitve/spletna-analitika

Ni komentarjev:

Objavite komentar