sreda, 29. april 2015

Boleče grlo in klima naprave

Boleče grlo velikokrat povzročajo klima naprave . Naloga klimatskih naprav je, da ustrezno izboljša kakovost zraka. Predvsem gre za izboljšanje temperature ter vlažnosti zraka. Ker se z nastavitvami klimatskih naprav prevečkrat pretirava nastanejo zdravstvene težave, kot je boleče grlo. Prijetno s koristnim lahko v nekaterih zgodnjih pojavnih oblikah boleče grlo izkoristimo za uravnavanje pravilne temperature v okolju, kjer se nahajamo. Boleče grlo največkrat nastane pri točno določeni temperaturi.



 Takrat ko uravnavamo temperaturo delovanja klimatskih naprav, nas boleče grlo opozori, da je temperatura prenizka. Boleče grlo bo v tem primeru odpravljeno, ko se zviša nastavljena temperatura klimatskih naprav. Seveda je potrebno boleče grlo uporabiti zgolj v primeru ali dveh. Pretiravati ne smemo. Pri bolečem grlu moramo pridobiti tudi informacijo o višini nastavljene temperature. To temperaturo v bodoče vedno koristimo, ko želimo imeti optimalno nastavitev zraka. Tudi, ko bomo spremenili prostor v prihodnost, vedno nastavimo temperaturo delovanja klimatskih naprav glede na izkušnjo iz preteklosti. Če nas začne boleti grlo to moramo takoj razumeti kot pretiravanje z nastavitvami delovanja klimatske naprave. Nastavitve delovanja klimatske naprave so lahko različne. V nekaterih primerih imamo temperaturo okolice, katero je potrebno ohladiti na nastavljeno temperaturno vrednost, v drugih primerih imamo razliko med zunanjo okolico in okolico bivanja. Poleg tega je zelo pomembna razlika z zunanjo okolico.

Tudi v tem primeru ne smemo pretiravati. Zavedati se moramo, da je ohlajen prostor vsekakor dobra rešitev v primerjavi s prostori, ki nimajo klimatske naprave. Zato smo lahko tudi z na videz visoko temperaturo lahko več kot zadovoljni. Preprosto zato, ker je nižja od siceršnje temperature, brez uporabe klimatske naprave. Negativne posledice so lahko velike, zato je potrebno pri nastavitvah vedno potrpet. Tudi če se bomo morali več znojiti, je to vsekakor bolje kot boleče grlo. Posebej pazljivi moramo biti tudi v družbi bolj občutljivih ljudi. Boleče grlo lahko v nekaterih primerih nastopi prej.

Ni komentarjev:

Objavite komentar