sobota, 4. april 2015

Driska, prebavne težave

Driska sodi med prebavne težave . Prebavne težave so povezane z nepravilnim procesom presnove. Driska se prepozna kot pogosto iztrebljanje tekočega blata. Tekoče blato je znak za alarm posebno v primeri, ko je prisotna kri, gnoj, ali sluz. Driska lahko traja različno časovno obdobje. Težavne so predvsem akuten in subakutne driske. Akutna driska je takrat, ko pogosto iztrebljanje tekočega blata traja do pol meseca. Subakutna driska pomeni, da pogosto iztrebljanje tekočega blata traja od pol meseca do mesec dni.



Obstaja tudi kronična driska. Kronična driska pomeni, da pogosto iztrebljanje tekočega blata traja neprekinjeno več kot štiri tedne. Driska se zdravi različno, glede na osebo, ki ima težave, oblike težav, trajanje težav in druge značilnosti. Zelo pomembno je nadomeščanje izgubljene tekočine. Z povečano porabo tekočine se izgubljajo mnoge koristne snovi. Koristne snovi, ki se pri tem izločajo so na primer elektroliti. Vzroki se lahko odkrivajo na preproste in bolj zahtevne načine. Preprost način je opazovanje reakcij človeškega telesa na določena hranila. Ljudje imamo edinstven organizem, kar v primeru hranil pomeni, da lahko reagira različno. Pri nekaterih ljudeh organizem določeno hranilo brez težav prebavi. Druga oseba pa bo določeno hranilo težje prebavila oziroma bo prebava pospremljena z določenimi težavami. V primeru težav se velja posvetovati z zdravnikom ali strokovnjakom za prehrano.

Težave danes niso nujno vezane le na hrano. Napačno je ob prvih težavah z določenimi hranilnimi snovmi povzeti ukrepe, ki pomenijo, da hranilne snovi, ki nam povzročajo težave ne bomo več uživali. Odločne ukrepe, ki pomenijo ne uživanje točno določenih hranil, gre izvajati po strokovnem pregledu ali nasvetu zdravnika oziroma strokovnjaka za prehrano. Poleg tega se lahko zanesemo na lastne občutke. Ob prvih znakih težav pomislimo lahko tudi na mnoge druge vzroke, ki niso nujno povezani s hrano. Driska se lahko odpravlja na različne načine, potrebno je najti individualno najbolj učinkovite.

http://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/napenjanje-driska-in-zaprtost.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar