torek, 12. april 2016

Vrtne mize izberimo namenu primerno

Vrtne mize izberemo predvidenemu namenu primerno . Vrtno pohištvo so vrtne mize, vrtni stoli, senčniki in drugi elementi, ki jih uporabljamo pri opremljanju okolice stanovanjskih in poslovnih objektov in izkoriščanju danosti prostora. Okolico objektov želijo lastnik in uporabniki izkoristiti skladno z željami in zmožnostmi. Želje so največkrat osredotočene na predvideno uporabo ter način ali načine uporabe.



 Uporaba je praktično enaka, kot pri notranjih prostorih, razlika je zgolj v tem, da gre v tem primeru za uporabo na prostem. Vrtne mize imajo tako lahko povsem enako uporabno funkcijo kot miza v notranjosti. Razlika je predvsem v samih lastnostih, saj morajo vrtne mize kljubovati raznimi vplivom v okolici doma, kot so dež, sneg, sonce in drugi vplivi. Ti vplivi pa tudi omejujejo uporabo oziroma ji določajo posebne lastnosti uporabe. Mizo v notranjosti objekta bomo uporabljali praktično vedno, vrtne mize pa bomo v uporabi takrat, ko bodo vremenski pogoji to dopuščali. Verjetno ne bo nekomu prišlo na misel, da bi jo uporabljal v času, ko dežuje, sneži ali so podobni neugodni vremenski pogoji. Ravno obratno pa je v času ugodnih vremenskih pogojih. V začetku pomladi ali celo pred njo, ko se temperature dovolj dvignejo, je marsikomu veliko lepše obedovati zunaj, brati razno gradivo, uporabljati računalnik ali početi karkoli drugega zunaj, kot v notranjosti. S sklepanjem raznih kompromisov je moč to uporabnost še nadgraditi. Vrtne mize so tako lahko namenjene tudi raznim opravilom, ki jih izvajamo v okolici.

Takšno opravilo je lahko vrtnarjenje, delo v sadovnjaku ali podobna opravila. Za uspešno izkoriščanje v večjem obsegu mora biti predvidenim lastnostim primera. Masivne vrtne mize bodo brez težav prestale tudi težje in večje obremenitve. V primeru, da bomo te aktivnosti izvajali pa je potrebno razmisliti tudi o negativnih lastnostih. Masivne vrtne mize pomeni izbiro, katere bo težje premikati, torej morajo biti izbrana mesto postavitve temu primerna.

http://www.vrtno-pohistvo.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar