sobota, 23. maj 2015

Šrilanka, tropska otoška država

Šrilanka je tropska država . Otok Šrilanka se nahaja na jugu Indijske celine. Zato Šrilanka tudi ni težava, ko jo iščemo na zemljevidu sveta. Dovolj je, da poznamo lego indijske celine. Glavno mesto države Šrilanka je Colombo. Mesto že s samim imenom govori o preteklosti. Ime mesta izvira iz jezika evropskih osvajalcev. Na ozemlje Šrilanke so prišli evropski osvajalci v začetku šestnajstega stoletja.



 Za to obdobje je značilno evropsko osvajanje tujih dežel. Tuje dežele so bile zanimive iz več razlogov. To obdobje je bilo nadaljevanje osvajanj, ki so se dogajala že v zgodovinskih obdobjih pred tem. Šrilanka je bila znan tudi trgovcem iz zahodno ter vzhodno ležečih ozemlji. Zahodno ležeča ozemlja so predstavljali rimski in arabski trgovci. Vzhodno ležeča ozemlja, od koder so na Šrilanko prihajali trgovci, pa je bila Kitajska. Šrilanka je zelo raznolika dežela. Popotnik bo imel na njenem ozemlju mnogo zanimivega za videt. Poleg tega pa bo deželo lahko odkrival na svoj način. Šrilanka je zanimiva tako za tiste, ki želijo sproščenega turističnega uživanja, kot tiste, katere bolj zanimiva odkrivanje bližnje in daljne okolice. Oklica je geografsko zelo pestra. Mnoge bo presenetilo, da otok ne sestavljajo le plaža ter ravninski del, ampak tudi nekateri gorati predeli. Ti so posebej zanimivi za vse, ki se zavedajo, da gorate predele nekateri ne obiskujejo. Predvsem zato, ker je potrebno uporabiti lastno moč.

To hkrati pomeni, da vsi, ki so pripravljeni sprejeti pohodniški izziv, dobijo posebno redko izkušnjo. Največji vrh se pne več kot dva tisoč petsto metrov nad morjem, kar pomeni zelo zanimivo izkušnjo. Predstavlja jo kombinacija tropsko ležečega območja, ter nadmorske višine, katero smo vajeni na alpskih območjih. Vsekakor pa je dovolj ravninskih predelov za vse, ki se iz takega ali drugačnega razloga nočejo ubadati s pohodništvom. Turistične znamenitosti različne. Šrilanka je dežela, kjer se da občutiti tropsko podnebje.

http://agencija-oskar.si/srilanka/

Ni komentarjev:

Objavite komentar