petek, 1. maj 2015

Kuba, spremembe na vidiku

Kuba je dežela, ki doživlja velike spremembe . Otok Kuba je predvsem zaradi državne ureditve posebnost svoje vrste v bližnji okolici. Sosednji otoki imajo bistveno drugačno ureditev. Temu primerno se razlikuje od vsakdanjika, ki ga ima Kuba. V prvi vrsti je moč spremembe spoznati že na prvi pogled, več sprememb bi pokazalo tipično kubansko življenje. Kuba se bo postopoma modernizirala, zato je obisk v tem času še zadnji vlak za doživetje starega načina življenja.



Otok Kuba je zaradi znanih dogodkov v preteklost in ureditve države, ljudi prisilila v izrabo vsega razpoložljivega znanja. Prebivalci otoka Kuba so ga izkoristili tako, da so si omogočili boljši jutri. Kuba je zaradi tega sila zanimiva. Mnoge vsakdanje značilnosti življenja so za druge dele sveta svojevrstna senzacija. Težko bi našli kakšen drug kraj s tako bogatimi značilnostmi, ki so seveda posebnost svoje vrste. Nekatera opravila, ki jih Kubanci izvajajo z neverjetno spretnostjo so še za razvite dele sveta izziv. V razvitih delih sveta enaka opravila opravljamo s sodobno tehniko in napravami. Kubanci za razliko enak rezultat dosežejo z bistveno manj zahtevno tehnologijo, ter bistveno nižjimi stroški izvedbe. Otok je turistična zanimivost zaradi mnogih drugih znamenitosti. Naravne lepote so izjemne ter hkrati tipične za ta del sveta.

V Karibih je podnebje zelo zanimivo za zimsko letovanje. Poleg tega Kuba dnevno doživlja vplive, ki jih prinašajo bližnji e Mehiški zaliv in Atlantski ocean. Kuba je največji otok države, sestavni del države pa je več kot tisoč manjših otokov. Otok se v smeri vzhod zahod širi na dolžini tisoč dvesto kilometrov. Širna otoka je bistveno krajša. Na najožjem delu je širok vsega petintrideset kilometrov. Najširša razdalja med obalama otoka Kuba je večja, znaša dvesto kilometrov. Kuba obiskovalce vabi z geografskimi in klimatskimi danostmi, svoj prispevek k zanimivosti pa dodajajo ljudje, njihov vsakdanjik ter kulturne in naravne znamenitosti dežele.

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar