četrtek, 14. januar 2016

Zakaj je potrebno znanje angleščine?

Angleščina je danes prvi jezik na svetu in nam predstavlja osnovo, če želimo potovati ali pa poslovno sodelovati z zunanjim svetom. Ravno zato se otroci danes začnejo učiti osnov angleščine že v prvem razredu in na znanju pridobivajo skozi celotno osnovno ter srednjo šolo pa tudi na fakulteti. Večina otrok, ki svoj prosti čas preživljajo ob gledanju tujih risank ali pa na facebooku in podobnih straneh na računalniku, pa tudi ob igricah si znanje angleščine izpolnjuje tudi preko tega.




Problem se pojavi pri starejših, ki angleščine niti niso imeli v šoli, niso imeli angleških risank in tega jezika prej niso nikdar potrebovali. Starejši se zato večkrat odločijo za tečaje angleščine prav tako pa tudi za individualne inštrukcije. Stopnja znanja angleščine se je v zadnjem času ravno zaradi tečajev, ki so namenjeni posebej starejši populaciji v Sloveniji precej dobro izboljšala.
Poleg starejše populacije pa se za inštrukcije angleščine odločajo tudi starši, katerih otroci imajo z učenjem jezika težave. S prijavo otroka na inštrukcije, kjer mu svetuje inštruktor in se mu enkrat tedensko ali pa vsaj tedne pred izpitom posebej posveti lahko otrokovo znanje konkretno izboljšamo, prav tako pa otrok z novim znanjem pridobi še več volje do učenja jezika.


Po statistiki, ki jo je opravljal angleški časnik Independent je Slovenija na 6. mestu med Evropskimi državami po procentu ljudi, ki govorijo angleško. V Sloveniji angleško govori kar 64.97% populacije. Pred Slovenijo se na grafu pojavijo le še nordijske države Finska, Norveška, Danska, Nizozemska in Švedska, kjer angleško govori kar 70.94% populacije.

Ni komentarjev:

Objavite komentar