ponedeljek, 18. januar 2016

Madagaskar, otoška država

Madagaskar je otoška država . Otoška država Madagaskar se nahaja ob jugo vzhodnem delu afriške celine . Najbližja soseda države Madagaskar je Mozambik. Otok Madagaskar velja za svetovno enega največjih otokov. Med največjimi otoki na svetu Madagaskar zaseda četrto mesto. Otok Madagaskar šteje okrog dvajset milijonov prebivalcev. Značilnost otoka je raznolika nadmorska višina. Večino površine sestavljajo ravnine, ki ležijo na višini od dobrih sedemsto do tisoč štiristo metrov nad morsko gladino.



Na otoku so tri gorovja, ki so razporejena na različnih delih otoka. Najvišji vrh otoka sega skoraj tri tisoč metrov visoko. Sestavni del otoka so tudi obalne ravnine. Obalne ravnine obsegajo od dvajset do petdeset kilometrov širok obalni pas. Ravninski obalni predeli se nahajajo na vzhodu in zahodu. Podnebje na otoku je lahko tropsko. Kar pomeni, da zna ugajati predvsem ljubiteljem višjih temperatur. Obstajajo pa še druge vremenske značilnosti. Na višje ležečih predelih so padavine predvsem v zimskih mesecih. Preostali del leta pa je značilen kot suh del leta. Na zahodni in južni obali je zelo suho podnebje. Na njem veljajo značilnosti iz puščavskih delov sveta. Temperature so visoke, pogosto presežejo petintrideset stopinj Celzija. Poglavje zase je severna in vzhodna obala. Na tem območju imamo tako suho, kot mokro sezono. Mokra sezona je med julijem in septembrom. Vendar mokra sezona v tem primeru mokra sezona v praksi pomeni, da lahko obiskovalci pričakujejo ploho ali več ploh dnevno. Na tem območju je temperatura skozi celo leto bolj ali manj nespremenjena.

 Podnevi se gibljejo med dvajset in preko trideset stopinj Celzija. Madagaskar se lahko obišče na različne načine. Za bivanje na krajši časovni rok ni potrebno imeti posebne dokumentacije. Slednja je potrebna za bivanja daljša od pol leta. Tropsko podnebje ter številne druge značilnosti znajo navdušiti obiskovale. Seveda pa obstajajo tudi druge možnosti. Madagaskar je obiska vreden otok v Indijskem oceanu.

https://www.agencija-oskar.si/madagaskar/o-dezeli/

Ni komentarjev:

Objavite komentar