petek, 15. januar 2016

Sladkorna bolezen dieta, prehrana in gibanje

Sladkorna bolezen dieta je urejanje prehrane in povečana telesna aktivnost. V tem primeru sladkorna bolezen dieta služi bolezni, ki prizadene ljudi po štiridesetem letu starosti. Obstaja tudi sladkorna bolezen dieta, katera prizadene osebe v mlajših odbojih življenja. Pri urejanju težav ne gre spregledati, da je sladkorna bolezen dieta drugega tipa sodobna bolezen . Prehrana sodobnega človeka je hitra, nekakovostna in količinsko neprimerna.



Kar pomeni, da sladkorna bolezen dieta učinkovito odpravlja težave že z urejanjem prehranskih navad. Če sladkorna bolezen dieta vsebuje tudi povečano telesno aktivnost, samo na dobri poti do izboljšanja splošnega zdravstvenega stanja. Prehrana človeka je ena njegovih osnovnih aktivnosti. Zato je priporočljivo, da je kakovostno in količinsko optimalna. Problem sodobnega človeka je v dejstvu, da velikokrat ne ve kaj je to optimalna količina in kakovost prehrane. Količina je napačna v dveh lastnostih. Na eni strani jo je preveč, redkeje pa premalo. Na drugi strani pa jo je preveč ob nepravem času, ter premalo spet ob nepravem času. Količino najbolje občutimo oziroma se jo naučimo bolje zaznavati, če se odločimo za dieto. Pred dieto imamo glede optimalne količine določene predstave. Z dieto spoznavamo, da je možno količine bistveno zmanjšati. Pozitivni učinek diet je v tem, da človek spremeni zaznavanje optimalne količine. Pri tem je pomembno spoznanje, da organizem začne drugače reagirati na lakoto.

Enostavneje povedano, občutek lakote se postopoma zmanjšuje. Najboljše diete dosežejo, da se tudi po končani dieti, človek ne počuti več tako lačen ob potrebah po energiji. In posledično kot optimalno količino razume čisto drugačno količino hrane. To je manjšo količino hrane. Zato so spremembe koristne, ko dosežemo takšno zaznavo. Za dosego takšne zaznave pa je potrebno veliko odrekanja in premagovanja. Posebno v začetku je občutek lakote večji, saj je organizem navajen na stare navade. Sladkorna bolezen dieta ne sme biti muha enodnevnica, ampak se mora spremeniti v nekaj vsakdanjega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar