nedelja, 6. december 2015

Smučarska očala, individualno ustrezna

Smučarska očala so individualno ustrezna , ko uporabniku omogočanje izkoriščanje vseh lastnosti. V prvi vrsti so smučarska očala namenjena varovanju oči pred neugodnimi vremenskimi razmerami. Za varovanje oči imamo več vrst zaščit, smučarska očala so del možnosti. Lastnosti, ki jih imajo smučarska očala, so velikokrat prenesena tudi na druga področja. Tu ne gre za smučarska očala , ki so namenjena smučanju, ampak se njihove lastnosti uporabi v druge namene. Posebna lastnost, ki jih imajo smučarska očala je prilagoditev in zaščita.



Takšne zaščite in prilagoditve lahko nudijo redke izvedbe, zato ljudje zasnovo uporabljajo tudi na drugih področjih. Ta področja so aktivnosti, kjer je v zraku zelo veliko tujkov in drugih neželenih snovi, ki lahko negativno vplivajo na vid. V najslabšem primeru pride do okvare vide ali celo izgube videa. Ker ima smučanje posebne lastnosti ter zahteve, so te v takih primerih zelo koristne in dobrodošle. Samo smučanje poteka pri hitrostih, ki onemogočajo vid, kot ga poznamo pri normalnih razmerah. Zato mora oko imeti ustrezno zaščito. Odličen vid je pri vsakem hitrejšem gibanju zelo pomembno. Ne le za varnost samega uporabnika ampak tudi za druge uporabnike, ki se nahajajo v bližini smeri gibanja. Varnost je v takih primerih zagotovljena takrat, ko so pred poškodbami varni čisto vsi udeleženci. Če je en udeleženec opremljen z očali optimalnih lastnosti, drugi pa ima očala neoptimalnih lastnosti varnost ni zagotovljena.

Predvsem ne v taki meri, kot bi bila prisotna v primeru uporabe očal optimalnih lastnosti vseh udeležencev. Zato velja v vsakem primeru posvetiti veliko pozornosti optimalni izbiri. Vsako pretiravanje je pri tem nesmiselno. V prvi vrsti nam morajo očala ustrezati. Kar pomeni niz vrste lastnosti. Poleg sami osnovnih lastnosti, tudi drugih, na videz manj pomembnih lastnostih. Delno so nam pri tem v pomoč proizvajalci, ki ponudbo razdelijo na več modelov. Smučarska očala v tem primeru lažje izberemo.

http://www.superge.si/Dodatki/

Ni komentarjev:

Objavite komentar