ponedeljek, 3. avgust 2015

Turčija, zanimiva dežela

Turčija je zanimiva dežela . Od nekdaj Turčija velja za most med Azijo in Evropo. Dežela Turčija šteje več kot osemdeset milijonov prebivalcev. Največ prebivalcev je naseljenih v Istanbulu. Mesto Istanbul šteje več kot trinajst milijonov prebivalcev. Druga najbolj naseljena je prestolnica Ankara. Prestolnica države Turčija šteje okrog pet milijonov prebivalcev.



  Milijonska mesta so še Izmir, Bursa in Adana. Turčija ima zaradi svoje geografske danosti pestro zgodovino. Na njenih tleh so se dogajali mnogi zgodovinski dogodki, ki sodijo v svetovno zgodovino. Turčija je za vse, ki bi radi ostanke te burne preteklosti videli od blizu vsekakor zanimiv obisk. Hkrati je Turčija tudi sodobna dežela s pridihom tradicije. Tradicija in starožitnost je vidna predvsem na podeželju. Vsekakor je obisk podeželja zanimiv za vse, ki ne marajo vrveža. Ker pa gre za velikokrat manj obiskane in pozabljene kraje od množičnega turizma, to pomeni številne posebnosti. Sodobna država največ ustvari v storitvenem sektorju, sledi industrija in kmetijstvo. Izven urbanih središč je moč videti številna pšenična polja. Turčija je znana po pridelavi pšenice, poleg tega pa proizvaja veliko tobaka in lešnikov. Na področju proizvodnje lešnikov velja dežela za svetovno velesilo. Sedemdeset odstotkov svetovne proizvodnje lešnikov prihaja iz te dežele. Industrijo dežele v veliki zaznamujejo rudna bogastva, saj niso v celoti dovolj dobro izkoriščana. Glavna industrijska panoga je tekstilna industrija. Pomembna je še avtomobilska industrija, elektronska industrija in gradbeništvo. Vsekakor dovolj razlogov za vse, ki želijo v deželo potovati s poslovnimi nameni. Za turiste je veliko zanimivega.

Preživeti letni dopust je vsekakor izkušnje vredno doživetje. Gre za mešanico sodobnega in klasičnega. Vsi, ki se radi obogatijo z izkušnjami, bodo z veseljem izkoristili tako sodobno kot klasično izkušnjo. Lahko pa se odločijo za doživetje zgolj sodobne ali zgolj klasične različice. Izkušnja je na podlagi tega seveda različna. Turčija je dežela z zanimivo sodobnostjo ter ostanki preteklosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar