petek, 14. avgust 2015

Upravljanje med skladi, investiranje za prihodnost

Upravljanje med skladi je investicija prihodnosti . Investiranje v prihodnost so priložnosti, ker to omogočajo. Vsak, ki želi investirati prihodnost mora izkoristiti ponujene priložnosti. Na trgu imamo danes številne priložnosti. Med seboj se priložnosti razlikujejo po več lastnostih, za ljudi, ki nimajo posebno visoke izobrazbe s tega področja, se velja orientirati po nekaj najbolj osnovnih lastnostih.



Na eni strani imamo priložnosti, ki prinašajo varnost, na drugi pa tveganje. Hkrati imamo na eni strani manjši, na drugi pa večji donos. Odločitev je velikokrat povezana z naravo človeka. Skromen človek bo brez težav sprejel manjši donos na račun večje varnosti. Ker je navajen živeti skromno, bo to počel tudi v prihodnosti. Varnost mu pomeni več, kot pa tveganje. Na drugi strani pa imamo ljudi, ki bi radi povečali svoj donos prej, ter seveda tvegali. Takšne možnosti v mnogi primerih ponuja upravljanje med skladi. Tveganje je lahko večje, hkrati pa upravljanje med skladi prinaša večje dobičke. Dobro upravljanje med skladi je hkrati naravnano na varčevalca. Kar pomeni, da je vse kar upravljanje med skladi nudi prilagoditev varčevalcu. Pri tem se mora varčevalec zavedati vseh lastnosti, ki jih ima upravljanje med skladi. Zavedati se mora tako dobrih, kot tudi manj dobrih lastnosti takšnega varčevanja. V primeru, da se varčevanje ne sooči z vsemi posledicami ne more biti dobro. Te težave so lahko različne. Negativnim posledicami, ki so mogoče se lahko varčevalec izogne na več načinov. Kot prvo mora razmišljati o tem, koliko sredstev lahko varčuje, koliko izgube si lahko privošči, kaj želi doseči z varčevanjem in podobno.

Danes je tudi veliko možnosti seznanitve z vsem, kar posamezne oblike varčevanja prinašajo. Na eni strani imamo informacije s strani ponudnikov varčevanja, na drugi pa okolico. Razlike med njima so očitne, posledično gre pričakovati različne informacije. Upravljanje med skladi lahko prinese veliko koristi, če so aktivnosti pravilne.

Ni komentarjev:

Objavite komentar