četrtek, 27. avgust 2015

Prehlad, dane in ustvarjene možnosti

Prehlad želimo čim bolj hitro odpraviti . Človeku prehlad prinaša številne negativne posledice. Hkrati prehlad prinaša tudi negativna stanja. Posebno pomembno je ukrepanje, ko se prehlad prenese tudi na okolico. Predvsem je problem, ko prehlad prenese negativne posledice na bližnjo okolico. Ker je oseba, katerega prehlad pesti del okolice, to lahko povzroča zmanjšanje kakovosti življenja. Odnos z okolico je danes lahko v mnogih primerih težava.



Ljudje med seboj ustvarimo zelo različna razmerja. Z okolico tako komuniciramo na različne načine. Osebe iz okolice so različno dojemljive za komunikacijo. Posledično z določenimi osebami radi komuniciramo ter izkoristimo vsako priložnost za komunikacijo z njimi. Imamo pa tudi osebe iz okolice, s katerimi ne komuniciramo radi, ter izkoristimo vsako možnost, da se taki komunikaciji izognemo. Ker so odnosi z okolico ključni za kakovost življenja, mnogi gledajo na komunikacijo črno belo. To pomeni, da z okolico komunicirajo ali ne komunicirajo. Osebe, katerim je komunikacija z okolico pozitiva, bodo komunicirali in izkoristili vsako priložnost za komunikacijo. Drugi pa bodo obratno, storili vse, da ne bodo komunicirali. Po potrebi bodo storili razne, na prvi pogled nemogoče stvari. Dobro je, da izberemo način, ki nam najbolj ustreza. Tako je nesmisel prepričevanje v nasprotna početja, kot jih veleva človekova zavest oziroma izkušnje. Kdor noče komunicirati, naj ne komunicira. Mogoče se bo v prihodnosti zgodilo nasprotno, spontano bo taka oseba odkrila pomen komunikacije . Dobrodošlo je zavedanje človekove enkratnosti. Človek svojo enkratnost hkrati tudi vedno znova spreminja. Ker se spreminja vse okrog njega to pomeni, da je mogoče prav vse.

V preteklosti ustvarjeno mnenje se lahko z novim dogodkom ali lastnostmi spremeni. Tako lahko postane prej negativno pozitivno. Seveda pa velja računati tudi z nasprotnim učinkom. Kar je bilo v preteklosti dobro, lahko zaradi dogodka postane negativno. Prehlad je vsem znana težava, ki nudi veliko preventivnih možnost veliko pred nastankom težav.

http://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/kako-vem-ali-imam-prehlad-ali-gripo.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar