četrtek, 30. julij 2015

Zamrzovanje živil, ohranjanje hranilnosti

Zamrzovanje živil zagotavlja hranjenje hranilnosti . Hranjenje hranilnosti je starodavna človeška aktivnost . Danes zamrzovanje živil poteka na sodobne načine. Današnje zamrzovanje živil se razlikuje od preteklih načinov. V veliki meri je na sodobno zamrzovanje živil vplival izum električne energije, njena dostopnost, ter uporaba električne energije pri napravah splošne uporabe. Tako imamo danes zamrzovanje živil, ki je enostavno odlično in preprosto.



V preteklosti takšno zamrzovanje živil ni bilo mogoče. Predvsem takrat še niso bile na voljo sodobne tehnike, v času odkritja pa so bile sodobne tehnike velikokrat nedosegljive širšim množicam. Danes je poleg tega zamrzovanje živil prilagojeno uporabnikom in kupcem. V ponudbi so izdelki razvrščeni na različne načine. Glede dostopnosti so to predvsem blagovne znamke, lastnosti, nakupni pogoji ter številne druge značilnosti izdelkov. Blagovne znamke so za kupce pomembna lastnost prodajnih artiklov. Po blagovnih znamkah se orientirajo, blagovne znamke jim pomenijo vizualizacijo določenih lastnosti, blagovne znamke so v njegovi izbiri različno razvrščene. Največkrat se odločimo za blagovne znamke, katre so nam najbolj priljubljene. Na kakšen način blagovne znamke vplivajo na nakup je nemogoče splošno ugotoviti. Gre za osebne vplive, ki so od kupca do kupca različno. Tako doučenemu kupcu blagovna znamka predstavlja točno določene lastnosti. Drugemu kupcu pa bolj ali manj različne lastnosti. Blagovne znamke so dobrodošle za konkurenčnost. Ker se vsaka blagovna znamka bori za kupca je izpostavljena močni konkurenci na trgu.

Enako si namreč želi tudi konkurenčna blagovna znamka. Zato ima namen storiti vse, da prepriča kupca v nakup lastne blagovne znamke. Od konkurenčnega boja ima največ koristi kupec, če se seveda tega zaveda in zna izkoristi svojo moč in položaj ob nakupu. Predvsem je to koristno v primerih, ko trgovec nudi ekskluzivno določeno blagovno znamko oziroma ima manjši nabor blagovnih znamk. Zamrzovanje živil je znana in pomembna aktivnost vsakega gospodinjstva oziroma oseb, ki skrbijo za prehrano ljudi.

http://info.bigbang.si/gospodinjstvo/nasveti-za-kupovanje-in-shranjevanje-zivil

Ni komentarjev:

Objavite komentar