četrtek, 2. november 2017

LED reflektor s senzorjem je izredno varčen!

LED reflektor s senzorjem je izredno varčen! Potrebovali smo dober reflektor za osvetlitev naše hiše. Malo smo se pozanimali in ugotovili, da so si tako naši znanci kot strokovnjaki enotni, da je LED reflektor s senzorjem najboljša varianta. Senzor je seveda praktična zadeva, a imamo pri hiši nekaj mačk, zato nas je skrbelo, ali se bo luč zato prižgala vsakič, ko bo šla mimo hiše mačka. To bi bilo precej neprijetno. Zagotavljali so nam, da temu ni tako, saj senzor loči mačko od človeka. »Pameten senzor,« smo si mislili, čeprav nismo bili čisto prepričani, da je res tako pameten. A ker so v spletni trgovini Volino-svetila.si ravno imeli neko znižanje, smo hitro kupili naš novi reflektor. Odločili smo se namreč, da ga preizkusimo in tako ugotovimo, kako pameten je v resnici senzor. Pa tudi to, kako se sicer obnese pri uporabi. Njegov glavni namen je bil seveda ta, da dobro osvetli hišo in stopnišče. To nalogo pa reflektorji tako ali tako dobro opravljajo.

Ne le pameten, ampak tudi varčen!

LED reflektor s senzorjem naj bi bil tudi izjemno varčen. Ko to slišiš stotič, si tega stavka že malo sit. Prav na vsakem koraku so nas namreč članki, reklame in prodajalci prepričevali, da je LED reflektor s senzorjem tudi z vidika varčevanja z energijo odlična odločitev. Že tako ali tako naj bi bile LED luči veliko bolj varčne od navadnih, potem pa je tu še senzor, ki luč prižge le takrat, ko je nujno. In seveda tudi ugane, ko luči ne potrebujemo več. Tako se lahko izognemo še prepiru o tem, kdo je spet pozabil ugasniti luč, saj so taki prepiri pri naši hiši pogosti. Mogoče bi pa morali LED reflektor s senzorjem namestiti kar v vse prostore v hiši? Razen če seveda senzorja ne sproži tudi mačka...


Reflektor Led s senzorjem
Senzor reflektorja sproži tudi mačka

Mačke reflektor prav nič ne moti :)

Po pravici povedano se je izkazalo, da mačke v naši hiši še vedno nemoteno lahko uživajo v temi, ne da bi njihov nočni vid motila svetloba reflektorja. Senzor je namreč res tako pameten, da se ne prižge, kadar gre mimo mačka. Torej mu uspeva ločevati mačke od ljudi. Zato se vedno prižge le takrat, ko je treba. In res dobro osvetli hišo. Pa tudi ugasniti se zna sam. Nam je zato zelo všeč in ga ne bi zamenjali za nič na svetu. Razmišljamo le o tem, da bi kupili še enega in tako dobro osvetlili še drug del hiše.

Ni komentarjev:

Objavite komentar