četrtek, 14. julij 2016

Honorarno delo, doma ali zdoma

Honorarno delo lahko pomeni izvajanje profesionalne aktivnosti doma ali zdoma. Ponudbe so različne, v nekaterih primerih honorarno delo ponuja obe opciji oziroma obstaja možnost za obe opciji, v drugih primerih pa te možnosti ni. Verjetno ni težko ugotoviti, da je za izvajalca najboljše imeti možnost izbire .



Vendar temu ni vedno tako. Določeno honorarno delo ima že v samih osnovnih pogojih določeno, kje se bo izvajalo. Zato je potrebno to postavko dobro oceniti, kaj nam prinaša pozitivnega in kaj negativnega. V primeru, da je honorarno delo oddaljeno od našega kraja bivanja to pomeni določene stroške. Kar vpliva na zaslužek, posledično pa tudi smiselnost izvajanja. Nekaterim najbolj ustreza honorarno delo na domu, z vidika stroškov je to tudi najbolj ugodna opcija. Daleč najboljša pa je, če ima izvajalec dodatno več svobode pri izvajanju. Torej lahko določa kdaj in kako bo naročeno izvedel. Največkrat honorarno delo zdoma te možnosti največkrat nima. Pred odločitvijo je, če je le možno, dobro pretehtati pluse in minuse. V nekaterih primerih je takšna odločitev pod pritiskom denarnih težav, kar pomeni, da oseba veliko izbire nima. V drugih primerih, pa je potrebno vedeti, da si s tem jemljemo čas za druge stvari. Obremenjenost včasih zahteva dodaten počitek, niso redki primeri, ko osebi, ki počne dodatno delo, ostane zgolj še čas za počitek. Verjetno najboljša opcija je, če zna oseba svoje delo izven profesionalnih aktivnosti samostojno tržiti.

V tem primeru ni nujno obremenjena toliko kot oseba, ki mora izvesti določeno aktivnost. Čas si lahko tudi sam prilagaja glede na ostale obveznosti. Vse je odvisno od tega, kaj trgu oziroma potencialnim naročnikom ponuja. Poleg svojih sposobnosti mora razmisliti tudi o morebitni konkurenci. Kar je donosno, slej ko prej privabi tekmece. V tem primeru smo večinoma pred hudimi izzivi, najbolje jih premagajo sposobni. Honorarno delo je mnogim izziv spoznati novo delovno okolje.

http://mojazaposlitev.si/kariera/honorarno-delo/

Ni komentarjev:

Objavite komentar