nedelja, 25. oktober 2015

Tek, izziv aktivnih

Tek je izziv aktivnih , velja pa mnogim kot začetniški rekreacijskih izziv. Izziv aktivnih je tek, ker prinaša številne prednosti. Številne prednosti, ki jih prinaša so namenjene večji kakovosti življenja. Danes je kakovost življenja zelo pomembna vrednota, temu primerno se ves več ljudi zanima tek. Odločitev za tek je toliko boljša, ko je sprejeta načrtno in spontano. V mnogih primerih pa tek sledi po slabi izkušnji ali poslabšanem zdravstvenem stanju.



 Kako začeti tek se sprašujejo številni, ki imajo zelo različne izkušnje, želje in možnosti. Danes so v splošnem izkušnje boljše, kot v preteklosti. Ljudje so danes vedno bolj aktivni, zavedanje pomena aktivnosti je večja, v prihodnosti trendi kažejo na povečanje zavedanja. Poleg tega je splošno znana želja po spremembah. V družbi je zavedanje pomena biti fit velika. O tem kažejo številna znana dejstva. Možnosti do načeloma enake, vendar od primera do primera različna. Nekateri možnosti jemljejo na osnovi dejanskega aktualnega stanja. Bolj napredni, pa se zavedajo, da je možno možnosti povečati, če se aktualno stanje spremeni. Dobrodošlo je to zavedanje takrat, ko se soočimo z izkušnjami. Danes so izkušnje zelo različne. Nekateri temeljijo svoje aktivnosti na predhodnih aktivnostih. Drugi pa izkušnje začnejo šele nabirati. Gre za osebe, ki v preteklosti niso bili aktivni. Želijo pa biti v prihodnosti biti bolj aktivni, in poskrbeti za večjo kakovost življenja. Biti aktiven prinaša številne prednosti, ki se jih slej ko prej opazi in občuti.

 Aktiven pri tem pomeni dolgotrajno in intenzivno aktivnost. Napačno je razmišljati, da bo občasna in ne intenzivna aktivnost prinesla rezultate. Rezultatov brez aktivne in intenzivne udeležbe nima smisla pričakovati. Dobra aktivnost lahko na drugi strani prinese rezultate in izboljšanje hitreje. Vse kar je potrebno za takšen rezultat imamo na voljo. Tek je zelo stara človekova aktivnost, ki je nekoč služila v prid izboljšanja življenja v smislu preživetja, danes ima drug namen.

Ni komentarjev:

Objavite komentar