sreda, 28. oktober 2015

Honorarno delo, svobodna zaposlitev

Honorarno delo je lahko svobodna zaposlitev , če se kandidat zave možnosti ter jih s pridom izkoristi v svoj prid. Svobodna zaposlitev je honorarno delo, ko izvajalcu omogoča kar najbolj svobodno razporejanje zaželenih in zastavljenih delovnih aktivnosti. Delovne aktivnosti so podrejene zahtevam. Za honorarno delo je značilno tudi mogoče svobodno odločanje o tem, kako bomo zahtevano izvedli.



Zahteva pa honorarno delo tudi številne sposobnosti. V nekaterih primerih honorarno delo zahteva veliko takega, kar presega splošne zahteve. Zato velja prepričanje, da je honorarno delo namenjeno osebam, ki so sposobne biti sam svoj gospodar. Deloma to drži, vendar vse, ki nimajo izkušenj s tako zaposlitvijo to ne sme odvrniti od kandidature ali poizkusa sposobnosti. Danes je zaposlitev bistveno drugačna od zaposlitve v preteklosti. O tem govorijo številne značilnosti. Tako danes vedno manj delovnih aktivnosti poteka v nespremenjenih značilnosti skozi daljše časovno obdobje. Za zaposlitev je bolj značilno, da so spremembe vedno bolj pogoste in obsežne. Tako mora kandidat za zaposlitev zagotoviti tudi dinamično prilagajanje zahtevam in spremembam. V nasprotnem primeru zaposlitev ne bo dosegala rezultatov. Posledično bo zaposlitev trajala krajši čas od predvidenega in zaželenega. Takšno delo lahko nudijo razni viri informacij. Velja si jih pregledati ter poiskati med njimi najbolj zanimivo in ustrezno. Klasičen vir informacij je zavod za zaposlovanje. Na področju zaposlovanja je zavod za zaposlovanje eden najpomembnejših kandidatov. Na trug zavod za zaposlovanje skrbi za soočenje ponudbe dela in povpraševanja po delu. Ponudba dela v mnogih primerih manjša, kot ima zavod za zaposlovanje povpraševanja po delovnih metih.

V primeru, ko ima zavod za zaposlovanje več ponudbe kot povpraševanja, se moraj iskalci zavedati pomena ustvarjanja konkurenčnih prednosti. Kandidati lahko konkurenčne prednosti poiščejo med svojimi lastnostmi, lahko pa jih nudi tudi kreativno in aktivno iskanje zaposlitve. Honorarno delo je lahko izredna priložnost za uveljavitev vseh svojih delovnih sposobnosti ter osebno promocijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar