četrtek, 23. julij 2015

Toplotne črpalke in klime v podjetju Tersus

Omenjeno podjetje se nahaja v Ljubljani. Kaj pa najdete v njihovi ponudbi? No ja nudijo vam vse možne izdelke na področju ohlajanja ter ogrevanja prostorov. Ker je trenutno poletje pa se bomo osredotočili predvsem na izdelke namenjene ohlajanju prostorov.



Najbolj popularne so klima naprave, zakaj nebi bile saj prostore ogrejejo ali ohladijo izredno hitro. Na voljo vam je več različnih tipov klimatskih naprav, a o samih tipih klim bomo govorili v katerem drugem članku. Kako klimatske naprave sploh delujejo. Če je zunaj vroče, zunanja enota posrka zrak, tega pa klima s pomočjo sprememb agregatnih stanj plinov v napravi ohladi in jih spusti v prostor, ob tem pa seveda v prostor spusti prefiltriran zrak. Ravno obratno pa je z ogrevanjem prostorov. Klima naprave so cenovno ugodne, za majhno stanovanje jo lahko dobite že za nekaj sto evrov, za večja podjetja, hiše ali pa druge poslovne ali javne prostore pa bo zadeva malce dražja. 

Ogromnega vzdrževanja sama klima ne potrebuje ravno veliko. Pri nakupu klime se poslužujte znanih blagovnih znamk kot so naprimer klimatske naprave Panasonic, Toshiba, Sharp ali druge. Pri teh napravah ne morete zgrešiti. Na voljo vam je tudi veliko rezervnih delov v primeru, da se klima pokvari, kar je malo verjetno, če pa se, pa vas bodo rešile dolge garancijske dobe. Klimo lahko namestite tudi sami, a pazite na to, da bo montirana pod stropom, saj se topel zrak dviga, namesto vas lahko montažo opravi tudi kateri izmed strokovnjakov, med drugimi jih vam je nekaj na voljo tudi v podjetju tersus.

Ni komentarjev:

Objavite komentar