sobota, 28. november 2015

Živčnost, vitalno življenje

Živčnost lahko zagotavlja vitalno življenje , če se človek zaveda negativnih posledic. Vsakemu človeku živčnost zagotavlja številne negativne življenjske kakovosti . Življenjske kakovosti so številne lastnosti, ki jih človeški organizem ima z namenom optimalnega delovanja. Velikokrat je težava v tem, da živčnost deluje negativno na osebo v večini primerov v času aktivnega delovanja. S staranjem se živčnost okrepi na področju negativnih lastnosti, ki so prisotna v obdobju človekovega aktivnega delovanja.



 Kar pomeni, da deluje še bolj negativno, kot je v mladosti. S tem pa lahko nastanejo številne težave. V mladost živčnost lahko uravnavamo na zadovoljivo raven, kar pomeni, da se človek med drugim ne zaveda, kako pomembna je ta lastnost. Ko se pojavijo težave, to zavedanje pripomore k hitrejši odpravi težav. Zato je krepitev zelo pomembna aktivnost, ki mora potekati celo življenje. S tem bo živčnost v meji znosnosti zagotavljala boljše pogoje življenja. Največkrat se težave pojavijo zaradi ne zavedanja. Ker organizem deluje dobro, se človek ne zaveda, da praktično deluje slabše, kot bi lahko . Preprosto zato, ker se je z udobjem življenja preslepil. Ter ne pozna občutka boljšega delovanja organizma. Tak občutek je pozna vsem, ki se vsaj malo ukvarjajo z rekreacijo. Njim je občutek znan, saj so ga občutili na lastni koži. To pomeni, da so občutili razliko med normalnim stanjem ter boljšim stanjem po določenem času intenzivnega izvajanja aktivnosti. Občutki, ki jih take osebe opisujejo, so različni. Predvsem znajo povedati, da se v celoti počutijo bolje. Kar pomeni, da imajo občutek boljšega delovanja organizma, občutek večje sposobnosti, občutek večje aktivnosti ter številne podobne občutke.

Zanimivo pri tem je, da osebe s takšnimi izkušnjami največkrat sploh ni treba motivirati za takšne aktivnosti. v primeru, da iz takšnega ali drugačnega razloga aktivnosti ne morejo izvajati, sami vedo, da se je občutje poslabšalo ter morajo aktivno odpraviti to stanje. Živčnost prinaša možnosti za izboljšanje stanja celotnega organizma.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/nemir_in_nespecnost/40/psihicna_napetost_in_nespecnost/

Ni komentarjev:

Objavite komentar