sobota, 27. junij 2015

Napetost in negativni učinki

Napetost so negativni učinki na zdravje in počutje človeka. Vsaka napetost ima negativne posledice. Napetost se pojavlja na različne načine. V vsakem primeru pa je napetost nelagodno stanje. Napetost je danes velikokrat posledica na eni strani velikih zahtev, ter na drugi nesposobnost in nedoraslost zahtevam. Danes napetost človek občuti na razne načine. Napetost je poleg tega individualno različna.



Osebe se med seboj razlikujemo po mnogih značilnostih. Osebne značilnosti so mešanica značilnosti, ki jih pridobimo ob rojstvu, ter tistih, katre sami ustvarimo v času in prostoru bivanja. Z rojstvom pridobimo različne dedne lastnosti. Njihova značilnost je, da so bile prisotne že pri naših prednikih. V otroštvu in času zavedanja, se njihovih značilnosti ne zavedamo. Gre za čas, ko so naše misli usmerjene v vse kaj drugega, kot zavedanju enakosti svojih prednikov. Z odraščanjem se to zavedanje dednosti okrepi. Vedno bolj se zavedamo, da smo podobni svojim staršem, starim starem ali drugim sorodnikom. Poleg podobnosti na zunaj, je v mnogih primerih bolj ali manj izrazita notranja podobnost. Sestavljajo jo značilnosti karakterja, reakcij, odzivov na vplive iz okolice. Poleg dedni značilnosti so pri človeku prisotne značilnosti časa in okolja bivanja. Čas in okolje bivanja sta spreminjajoči se vrednosti. Obdobje zgodovine v kateri živima je drugačno od preteklosti, kot tudi prihodnosti. Vsak čas ima svoje značilnosti. Človek se z dednimi lastnostmi tem značilnostim lahko bolje prilagodi ali pa prilagoditev ni najboljša.

 Okolje bivanja je prav tako pomembno za lastnosti življenja in lastnosti človeške osebnosti. Urbana okolja so drugačna, kot podeželje. Hkrati pa so tudi urbana okolja med seboj različna. Tako kot podeželja. V nekaterih urbanih okoljih je več možnosti in priložnosti, kot v drugih. Možnosti in priložnosti pa človeka motivirajo za aktivnosti. V primeru, da človek aktivnosti ni sposoben izpolniti, se pojavljajo različne napetosti. Napetost je velikokrat odpravljena že z lastnim zavedanjem sposobnosti in ukrepanjem.

več informacij

Ni komentarjev:

Objavite komentar