ponedeljek, 16. marec 2015

Zdrava koža, lepa in čvrsta

Zdrava koža je kakovost življenja . Koža je največji človeški organ. Njene pomembnosti se na žalost zavedamo takrat, ko nastanejo težave. Zdrava koža odseva človekove lastnosti. Proti nekaterim lastnostim nimamo vpliva, druge lahko preprečujemo, najbolj pa je zdrava koža izpostavljena človekovemu vplivu. Človekov vpliv so aktivnosti, ki omogočajo zdravo kožo. To je nega, prehrana in druge aktivnosti.



Zdrava koža je predvsem koža, ki je varovana od zunanjih negativnih vplivov. Zunanji negativni vplivi so razne fizične poškodbe, opekline od sonca in podobni zunanji vplivi. Nanje lahko aktivno vplivamo s tem, da preprečujemo poškodbe. Pri aktivnostih, ki lahko povzročijo fizične poškodbe, je potrebno nositi zaščitna sredstva. Prevečkrat se nam zdi, da je za manjše in kratkotrajne aktivnosti nositi zaščitna sredstva nesmisel. Vendar nas na napačnost takšnega razmišljanja opozorijo prav poškodbe kože iz preteklosti. Ko nam zaščita postane rutina je zdrava koža na dosegu roke, izboljša se kakovost življenja. Zdrava koža je tako lahko dosegljiva. Na nekatere spremembe kože človek nima posebnega vpliva. Predvsem je proces staranja tisti, ki vpliva na nekatere vidne spremembe. Kljub temu je mogoče tudi pri starejših osebah moč prepoznati, kaj je zdrava koža. Razni lepotni popravki, ki so bili storjeni v mlajših življenjskih obdobjih se v starejšem obdobju še kako poznajo.


Lepotni popravki velikokrat ne upoštevajo zakonitosti zdrave kože, zato se posledice takega posega izkažejo čez čas. Zdrava koža ima svoje zakonitosti, ki jih ne gre prekršiti. Z poseganjem v zakonitosti in samovoljno spremembo, se poruši ravnovesje. Porušeno ravnovesje se s časom lahko še kako odrazi na koži. Velikokrat so posledice dobro vidne. Zavedanje naravnih procesov človeškega organizma je zelo pomembno. Poleg tega se je potrebno zavedati, da smo v nekaterih primerih za naravno zdravljenje praktično nemočni in se moramo soočiti z posledicami te nemoči. Zdrava koža je odraz zdravega življenja in razmišljanja v vseh življenjskih obdobjih človeka.

Več o tem

Ni komentarjev:

Objavite komentar