sreda, 19. september 2012

OKNA SO POMEMBEN STAVBNI ELEMENT

Če nam okna ne tesnijo več, jih moramo obvezno menjati. Ko se odločamo kakšna bomo kupili, moramo misliti, da nam bodo omogočila privarčevati veliko na račun kurjave. Gorivo se iz dneva v dan draži, zato moramo imeti taka, ki so zelo toplotno izolativna. Razmišljamo ali se bomo odločili za pvc okna katera so zelo v modi. In še največ kar nas pri pvc oknih privlači je to, da jih ni potrebno vzdrževati. Ne potrebujejo nobenega barvanja in premazovanja s kvalitetnimi in dragimi premazi. Je pa še vedno veliko ljudi, ki so skeptični glede oken iz umetnih mas. Ne nudijo nam tisto toplino, ki nam jo nudijo lesena okna.

Kupujete lesena okna?

Kakšna okna naj kupimo?

Ni pomembno ali se bomo odločili za okna iz naravnih materialov ali pa za umetne materiale. Obe vrsi oken sta zelo kvalitetni. Tehnoligija izdelave je tako napredovala, da so kvalitetna lesena in pvc. Pomembna je tudi zasteklitev. Priporočljivo je, da se odločimo za trislojno zasteklitev. Dosegli bomo odlično toplotno in zvočno izolativnost. Da bodo okna zelo kvalitetna, je odločilno kakšen je spoj med okvirjem in med stekli. Biti mora zelo tesen. Ker sodobna okna zelo dobro tesnijo, se velikokrat zgodi, da se pojavi nadležno rosenje. Zato moramo paziti na redno prezračevanje. Danes se lahko odločimo tudi za taka okna, ki imajo že vgrajene prezračevalne sisteme. Ko bomo prišli v prostore, bodo vedno prezračeni in zelo prijetni. Lahko se odločimo za vgrajene varnostne sisteme in počutili se bomo zelo varne. Če pa imamo poslovne prostore, so varnostni sistemi zelo priporočljivi.

Ne smemo varčevati tam, kjer ni potrebno. Vsi stroški, ki jih bomo imeli z nakupom kvalitetnih oken se nam bodo v zelo kratkem času povrnili. Koliko privarčujemo z menjavo oken se lahko marsikje pozanimamo. Izračuni so že do potankosti izdelani. Na marsikateri spletni strani si lahko to preberemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar